Snoetenpoetser voor volwassenen

Vrijwel iedere wijndrinker is er wel bekend mee; een blauwe mond na het drinken van rode wijn.
Onlangs ontving ik een ‘wijndoekje’. Het zou de oplossing moeten zijn om makkelijk van de blauwe aanslag af te komen. Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

wijndoekje

wijndoekje in verpakking

De proef op de som nam ik met een jonge, intense, dieprode wijn met tannines uit de Ribeira del Duero (Spanje); Een goede kandidaat om blauwe tanden van te krijgen! En inderdaad, aan het einde van de avond kon ik prima met het doekje aan de slag.

Het voelt vreemd om met een doekje je tanden schoon te wrijven, maar het leek wel te werken. Op de tanden althans. Tussen de tanden blijft blauwe aanslag zitten. Wordt de aanblik van je gebit daar echt mooier van? ik betwijfel het. Ook de tong blijft verkleurd, dus al met al niet echt effectief voor de gehele mond.
De smaak van het doekje vind ik niet echt prettig, wat bitter. Het beloofde frisse en verzorgde gevoel door o.a. mint en aloë vera blijft uit. Het idee is leuk, maar laat nog te wensen over.
Voorlopig houd ik het bij suikervrije kauwgom om na het proeven/drinken van wijn te zorgen voor een frisse smaak, de blauwe aanslag tegen te gaan en het gebit te beschermen tegen de zuren van de wijn.

Meer info: Link Wijndoekje