Over Bureau Vino

Als kind namen mijn ouders mij al mee naar de wijngebieden van Frankrijk. Thuis werd er wijn gedronken, bewaard en er werd over gesproken. Al snel slaat dan het wijnvirus over en raak je geïnteresseerd in wijn en gastronomie.
Tijdens mijn eerste baantje  als afwasser in een restaurant met klassieke Franse keuken werd dit al naar een hoger niveau gebracht. Op rustige avonden mocht ik in de keuken gerechten proeven met de daarbij passende wijn!

Tijdens mijn studie was wijn vooral een leuke hobby, maar het bleef kriebelen. Eenmaal afgestudeerd als docent Nederlands besloot ik dan ook om toch mijn passie te volgen.

Kennis

Na gewerkt te hebben in de Horeca, kwam ik in de slijterij terecht. Maar ik wilde meer kennis opdoen en mij specialiseren. In 2012 ben ik gestart met de vinologenopleiding aan de wijnacademie en in 1 jaar mocht ik mij Register Vinoloog noemen!

Mijn kennis en ervaring heb ik de afgelopen jaren ingezet in een bekende wijnspeciaalzaak in Groningen. Ik heb mij daar bezig gehouden met het adviseren van (Horeca)klanten, het geven van proeverijen en cursussen en het beheren van het assortiment.

Om mijn kennis te verbreden heb ik in 2015 de wijn-spijscursus van Peter Klosse gevolgd aan de Academie voor Gastronomie. In ditzelfde jaar heb ik het besluit genomen om mijn droom te verwezenlijken; mijn eigen bedrijf met als doel mijn wijnkennis te delen!

Omdat ik mijn kennis graag up-to-date houd, heb ik in december 2016 het examen WSET Level 3 gedaan. Voor deze internationale certificering ben ik ‘with distinction’ geslaagd.

Momenteel ben ik bezig met het traject naar de hoogst haalbare titel in Nederland; Magister Vini.

Ik wijs je met plezier de weg in de bijzondere en diverse wereld van wijn. Ik leer je om bewust te proeven en je smaak te ontdekken. Of dat nu tijdens een informele wijnproeverij bij je thuis is, tijdens een serieuze training voor je (horeca)bedrijf, alles is mogelijk en kan op maat gemaakt worden. Of lees eens lekker ontspannen met een glas wijn een van mijn wijnblogs.

logo social media bureau vino

zoek me op social media en volg me voor meer wijnavonturen

Proost!
wijn meppel