Over champagne

Wat te doen met champagne tijdens Oud en Nieuw?
Ook hier is het drinkmoment belangrijk voor je keuze (zie vorige verhaal).
Om 24.00u een droge champagne met een oliebol, is over het algemeen niet zo’n succes. Dus laat de oliebol weg, of kies voor een (demi-)sec champagne (zoetere variant), dat matcht beter.
In Nederland wordt de meeste champagne gedronken op oudejaarsavond, vaak om 24.00u om op het nieuwe jaar te proosten. Maar waarom wachten? Je smaak is gewend (misschien zelfs al weg) aan bier, wijn fris, hapjes en wat al niet meer. Het is niet heel gek dat veel mensen dan zeggen dat ze champagne niet lekker vinden.
Open daarom eens een mooie droge champagne als aperitief bij het diner. Het wekt de eetlust op en kietelt de smaakpapillen om alert te zijn voor al het lekkers wat komen gaat. Of neem het op nieuwjaarsdag bij het ontbijt, daar knap je van op!

Het goede voornemen voor 2016? Vaker een champagnemoment creëren; vier je successen en je tegenslagen met een lekkere bubbel…eigenlijk is er altijd wel een goed moment voor Champagne!

Proost op het nieuwe jaar!

Op een sprankelend 2016!

Op een sprankelend 2016!