Nog even over goede voornemens…

Er komt nog wel eens wat overwaaien uit het buitenland naar Nederland. Valentijn staat er weer aan te komen, en ging men vroeger als kind de deuren rond voor snoep met Sint Maarten, nu moet dat opeens (ook) met Halloween.  Prima dat er eens wat verandert, en prima dat we niet alles zelf verzinnen, maar laten we wel de goede dingen overnemen.
Kijk naar het begin van het nieuwe jaar: natuurlijk, goede voornemens horen erbij om ze vervolgens binnen drie weken weer te breken. Stoppen met roken, meer sporten en minder drinken. Maar dat laatste begint nu wel erg serieuze vormen aan te nemen nu de term ‘Dry January’ is geïntroduceerd. Waarom?!
Minder drinken is prima, maar een maand lang niet drinken hoef je jezelf echt niet aan te doen. Begin het nieuwe jaar goed met het volgende voornemen; drink minder, maar beter. Kwaliteit boven kwantiteit! Wist je dat de standaardkosten buiten de wijn in de fles (dus  glas, afsluiting, etiket, transport ed.) bij een fles wijn van €5,- nagenoeg gelijk zijn aan die van een fles wijn van €10,-?! Reken daarvoor zo’n €3,50 en je weet dat je voor dat tientje dus veel meer kwaliteit voor je geld krijgt!
Nog een goed voornemen? probeer nieuwe wijnen! Laat je verrassen door al het moois dat de wijnwereld te bieden heeft. Wijnen uit alle windstreken zijn hier in Nederland te verkrijgen. Stap eens af van je standaard voorkeur en kies eens iets van een andere druif of een ander land dan je gewend bent. Maak van Februari ‘Try February’ en hopelijk waait de term ‘Dry January’ snel weer over…

Proost!