Boek: ‘Wijn van Nederlandse bodem’

boek Nederlandse wijnOns eigen land wordt niet meteen geassocieerd met wijnbouw. Toch wordt er steeds meer en steeds betere wijn gemaakt van eigen bodem.
In dit boek wordt het Nederlandse wijnlandschap in kaart gebracht. Hoe zit het met de geologie van Nederland, welk type bodem is waar te vinden en welke invloed hebben ze op de uiteindelijke wijn? Ook de rol van het klimaat wordt uitgebreid besproken en wat de toekomst geologisch en klimatologisch voor de wijnbouw in petto heeft. Dit alles wordt helder beschreven en ondersteund door duidelijke illustraties.
Soms is het wel wat droge stof (je moet denk ik, een bovengemiddelde interesse in Aardrijkskunde hebben) maar de koppeling met de wijnbouw is steeds aanwezig. Op het juiste moment wordt de rode draad afgewisseld door een kijkje in de keuken van een Nederlands wijnbedrijf, mooie verhalen.

Een aanrader voor iedereen die nog niet overtuigd is van de potentie van Nederland als wijnland en meer wil begrijpen van (het Nederlandse) ‘terroir’.

Vanaf nu in de boekhandel.
meer info: http://www.terralannoo.nl/wijn-van-nederlandse-bodem