Wijn op het witte doek

Nee, geen verhaal over hoe je het beste je wijnvlekken verwijdert.
Dit is een lijst met wijnfilms/documentaires die je gezien moet hebben.
En zolang de zomer nog op zich laat wachten, moet je je binnenshuis vermaken toch?
Dus trek een goede fles wijn open, en ontspan op de bank met één van deze tips.

Veel kijk plezier en proost!

wijn film


So
mm (Bekijk de trailer hier)
Documentaire waarin een groep ambitieuze sommeliers gevolgd wordt, die opgaat voor het ‘Master Sommelier’ examen. Je krijgt een mooi beeld van het vak en de route naar één van de zwaarste wijnexamens. Je voelt de spanning en krijgt meteen zin om te proeven!
Er is een tweede deel uitgekomen; “Somm; into the bottle” waar de sommeliers je meer wegwijs brengen in de wijnwereld en vertellen over bijzondere wijnen.
Beide staan nu op Netflix

A Year in Burgundy (Bekijk de trailer hier)Bourgogne wijn
De naam zegt misschien al wel genoeg. In deze documentaire duik je in de wereld van Bourgogne. Zeven wijnmakers vertellen hun verhaal. Hierna begrijp je dit geweldige en complexe wijngebied een stuk beter. Ook te vinden: A Year in Champagne….
Beide staan nu op Netflix

wijn film


Bo
ttle Shock (Bekijk de trailer hier)
Film gebaseerd op één van de bekendste waargebeurde wijnverhalen. Tijdens een grote blindproeverij in 1976 neemt een Californische wijn het op tegen de onverslaanbare(?) Franse. Vooral de moeite waard om te kijken vanwege Alan Rickman die op briljante wijze Steven Spurrier speelt.

 

Sideways (Bekijk de trailer hier)wijnfilm
Dit is een klassieker die vele wijnliefhebbers al meerdere malen gekeken hebben. Nog niet gezien? Twee vrienden doen een roadtrip door de wijngaarden van Californië. Ze beleven de nodige avonturen, met en zonder wijn. Het imago van Merlot heeft destijds een flinke deuk opgelopen omdat een van de personages dit weigert te drinken.

wijn film

 

Stellenbosch
E
en Nederlandse 7-delige drama-serie uit 2007 die ook op dvd is verschenen.
Het speelt in de jaren ‘90 tegen de achtergrond van het Zuid-Afrika na de Apartheid. Het is vooral een familiedrama dat zich voor een groot deel afspeelt op een wijngoed in Stellenbosch.

Red Obsession (Bekijk de trailer hier)wijn film proeven
Als laatste weer een documentaire. Hierin wordt vooral ingezoomd op Bordeaux en de obsessie van de Chinezen, die de topwijnen als een statussymbool beschouwen. Waarom? En wat betekent dat voor de markt?